2009. november 19., csütörtök

Ezo dünnyögés

Az új kor fenyegetési eszköze a karma. Lassan szitokszóvá válik, a legkevésbé sem spirituálisan gondolkodó emberek is használják. Azt mondják helyette, "a sors keze". Aki pedig beleásta magát a spiritualizmus szövevényesen egyszerű gondolatmeneteibe, a karmától fél. Én csak azt nem tudom, hogy miért van szüksége az embereknek a bűnösség érzetére...


Tényleg ennyire nem tudunk elszakadni a korábban tanultaktól? Az ember csak bűnös lehet? Teljesen mindegy, hogy milyen formában, de erre a következtetésre kell jutnunk? "Jól" kell csinálni a dolgokat mert, ha nem így cselekszünk, akkor ugye mivel Isten nem büntet minket, majd a karma megteszi helyette? Nem Isten, hanem a karma? És mi a "jó cselekedet"? Az nem relatív? Ez mennyivel jobb felfogás, mint a korábban? Előbbre jutottunk mi emberek, vagy ugyanott toporgunk, mint korábban, csak más szót alkalmazunk arra, hogy mindenképpen "bűnösek" lehessünk?
Minden tiszteletem azoké az íróké, akik az interneten, tematikus oldalakon teszik közzé írásaikat, foglalkoznak az emberekkel, adni próbálnak nekik, és azt is megértem, ha fájdalmas élmény, amikor visszaélnek a tudományukkal, felhasználják őket, kizsigerelik, semmibe veszik munkájukat, de mégis meg vagyok döbbenve... egyik, általam sűrűn látogatott oldal az ezoterikus.hu. Nagyobb részt szeretem az írásikat, de leginkább azt, hogy foglalkoznak a spirituális témákkal. Ha valamit fontosnak érzek, magam számára még most is rendszeresen kimásolom a jósprogramjaiktól kapott üzeneteket naplószerűen, emlékeztetőül egy word file- ba. Már a legelső alkalommal sem értettem a fenyegetés erejét pont egy ezoterikus oldaltól, mikor a jobb egérgombot szerettem volna használni, de mára már teljesen elkeserítőnek találom azt a mondatot, hogy :


"Az Ezoterikus.hu saját cikkeinek másolása SZIGORÚAN TILOS! Utánközlés sem lehetséges! Amikor anyagot emelsz el, ne feledd a karma törvényét! Köszönjük a figyelmet!"


Megértek én mindent, de felteszem a kérdést, tényleg a rosszindulatot kell feltételezni mindenki irányából? "Anyagot emelsz el"??? Elemelni? Tehát mindenki lopni próbál? Ez hogyan vethető össze a spirituális gondolkodással? És hogyan csusszan ki ez alól a karma valódi jelentése? Vajon tényleg annyira meglepő -mivel ez az oldal alapfeltételezése-, hogy azt látják, hogy az ott található írásokat "lenyúlják"?
A pár hónappal ezelőtt közölt zsörtölődő, önmagukból kikelő írás vajon jogos volt a látogatókkal szemben? Vagy elmondható rájuk is, hogy a karma törvénye visszahatott? Azt kapod, amit adsz. Vagy nincsenek mégsem teljesen tisztában a karma törvényével, ha így állnak hozzá a dolgokhoz és a történtek láttán nagy boci szemekkel pislognak bele az élet arcába, hogy "de mi jók vagyunk, miért bántanak"?
Nem csak tobzódni kell, hogy jót adunk az írásainkkal, mert ha nincs meg az alapvető jóindulat a "fejlett gondolkodású embereknél" sem, akkor ne csodálkozzanak, hogy a látogatók többsége kikészíti őket...vagyis, hogy ezt vonzzák magukhoz. Itt "bújik ki" lényeg a zsákból. A karmával úgy tűnik, tényleg fenyegetőzni kell... "nézz magadba és ne lopj"... "Mert te csak lopsz, aki idetérsz és a jobb egérgombot használod"..."te kevesebb vagy nálunk; nálunk, akik megdolgoztak azért, hogy ide publikálhassanak értékes írásokat és ezzel csak nektek adhassunk, ti meg csúnya emberek visszaéltek ezzel"... ejnye-bejnye emberek, vigyázzatok, mert a karma "keze" lesújt rátok.
Mi van?
Ha mindenképpen ragaszkodnak ahhoz, hogy kívül keresik a hibást, csak meg kellene kérni az odalátogatókat, hogy legyenek jó kisfiúk/kislányok és tiszteljék a szellemi termékeiket. Persze az egyszerű válasz erre az, hogy "ezen már túl vannak és nem vált be, mert..." Mert azt az egészen egyszerű lépést hagyják ki az egészből, hogy a valódi jóindulat a "karma törvénye" szerint valódi jóindulatot vonz. Ha nem azt kapjuk, hanem valami mást, "rosszabbat", akkor belőlünk fakad az is, nem kell a látogatókra kenni a saját sarunkat. Egyszerűbb, de azért mégsem kellene!


Szóval, a modern kor egyetemes megfélemlítő eszköze a karma. Ne dőljünk be neki! Tudni kell, hogy mi ez, ha pedig valóban tudjuk, hogy mi ez, akkor nem használjuk elrettentésre és megfélemlítésre, mert a karma, az karma és visszahat.

Nincsenek megjegyzések: