2009. november 2., hétfő

BearWorld

Ezt eredetileg a Hungarianbears- re szántam, de megírták már előttem, most viszont újból aktuális, hiszen megjelent a legújabb trailer a Bear World című filmhez.
Már csak két évet kell várnunk és 2012 nyarán meg tudhatjuk a készülőben lévő Bear World című dokumentumfilmből, hogy mit is jelent macinak lenni, ha valaki nem tudná a közösségen belül, illetve kívül.

Nem csak a heterók, de a meleg közösségen belül a macik sem igazán tudják a valódi lényegét megfogalmazni. Az elmúlt években volt már pár próbálkozás ennek bemutatására, most újból eljön az idő, és talán sikerrel fogják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Ha belegondolunk, igazából egy olyan fogalmat próbálnak meg értelmezni, amit a legnyilvánvalóbb külsőségeken kívül lényegében csak az egyén maga érezhet. Nem lehet, csak nagy általánosságokban beszélni róla. Persze, a macik leginkább nem vékonyak, leginkább szőrösek, legtöbbjük szakállt is visel, talán a legférfiasabbak a meleg közösségen belül, de mindez nem fedi a teljes valóságot. Ez egy életérzés is egyben, amit a film is próbál sugallni.

A Bear World szeretné bemutatni ezt a közösséget és az azon belül található különbségeket. Eredetileg a „medve” egy gyűjtőfogalom azon melegek számára, akik nem férnek bele a hagyományos homoszexuális kultúra fizikai sztereotípiái közé. Ezért alakultak meg immár 20 évvel ezelőtt az első maci baráti társaságok, melyek napjainkra az LMBT közösségen belül az egyik legerősebb szervezetté nőtték ki magukat. Külső személők számára persze egy újabb sztereotípiát alkotva ezzel, miszerint a macisság egyszerűen csak a „szőrös melegeket” jelenti. Nem így van, többről szól, állítják a film készítői, és remények szerint hiteles képet tudnak majd végre közvetíteni.

BearWorld Facebook
BearWorld Twitter



A legelső trailer


A legújabb trailer


Nincsenek megjegyzések: