2010. január 8., péntek

Melegházasságról másképpen

Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok embernek feláll a szőr a hátán, amikor ezoterikus, spirituális téma kerül szóba vagy ilyen beállítottságú emberrel kerülnek kapcsolatba. A földtől való elrugaszkodás képessége -bár mindenki vágyik rá valamennyire-, azoknak az embereknek a privilégiuma, akik függetlenítve magukat a negatív hatásoktól mernek másképpen gondolkodni, bizonyos esetekben akár többet észrevenni a minket körülvevő valóságból. Jó volna, ha ez nem csak bizonyos egyéneknek sikerülne. A megoldó képlet talán, ha hajlandóak vagyunk elgondolkodni azon, hogy lehet valami az ezoterikus okosságokban.

A melegházasság kérdése pro és kontra érzelmeket vált ki a legtöbb emberből. Sorakoznak a jobbnál jobb és a rosszabbnál rosszabb érvek, miközben a két vélemény képviselői egymásnak feszülnek. Ez a hozzáállás egyik fél részéről sem a legokosabb, hiszen pont a lényeg veszik el belőle: élni és élni hagyni. Mindenkit boldogan úgy, ahogy az tetszik neki. Ráadásul ez nem az a téma, mint amit különböző változataiban emlegetnek, ami bármilyen formában veszélyeztetné bárki életét, illetve egészségét.

Az átlagosnál spirituálisabban gondolkodók közül keresve is nehéz találni olyan embert, aki a melegséggel, a melegházassággal kapcsolatban elítélő eszméket fogalmazna meg. Korunk ezoterikus „tanítói” olyan színesen, érthetően és egyszerűen magyarázzák el meglátásaikat, ami kevés emberből vált ki ellenszenvet. Lehet, hogy pont ezért hárítják el oly sokan maguktól. Néha szeretjük túlbonyolítani a dolgokat.

Esther és Jerry Hicks munkásságára egyre többen figyelnek oda. A rajtuk keresztül megszólaló Abraham olyan gátakat képes feloldani véleményével, ami meglepő megkönnyebbüléssel szolgálhat, ha hagyjuk. 2008. február 9- én Kaliforniai San Rafael- ben tartottak előadást, ahol egy leszbikus hölgy intézett hozzájuk kérdést. Az ebből kialakult diskurzus pedig frenetikus hatású, melegségről, melegházasságról, emberi jogokról és vágyakról szól az alábbi videó. Érdemes végignézni, illetve ellátogatni erre a magyar oldalra, ahol a szöveg fordítását is elolvashatjuk egy keretbe foglalt cikk végén. A fordítónak rengeteg köszönet a munkájáért!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszi a bejegyzést és a másik oldalnak a fordítást.
Minden tök jól hangzik (bár néhol inkább fenkölt amerikai bla-bla az egész) és mindenki marha boldog a spiritiszta Abraham csaj szövegétől, de szegény leszbi akkor sem kötheti össze hivatalosan az életét a kedvesével. Biztos lesznek az életükben olyan szituk amikor kellemetlen helyzetbe kerülnek vagy valamit nem tehetnek meg csak hazugsággal trükközéssel, mert hivatalosan nem házasok, hanem csak 2 különálló nő.
Akkor majd elmehetnek álmodni valami szépet:)

Bear Cub írta...

Azt hiszem pont erről beszél Esther Hicks a videóban. Ameddig az ember folyamatosan visszakanyarodik a sok negatív körülmény szemléléséhez, addig nem haladnak előre a dolgok. Inkább ez arról szól, hogy próbáljanak meg szarni mások véleményére, ha atrocitás éri őket, illetve mindeközben tudni vágyni arra, amit valójában szeretnének. Ez elviekben persze nem segít a sok realista szerint, de egy próbát talán megér a kipróbálás :)!

Névtelen írta...

Azzal egyetértek hogy jó lenne nem törödni azzal hogy mások mit gondolnak, de azzal hogy nem házasodhatnak a melegek, azzal nem az a baj hogy mások mit gondolnak a meleg-házasságról hanem az hogy konkrét jogi korlátokat szab ez a dolog 2 embernek akik szeretik egymást. Persze vicces de fogalmam sincs milyen "konkrét jogi korlátok" vannak:)) de amellett hogy nem törődöm más véleményével és csak a saját álmomban élek, lehet szép az élet, de attól még nem valódi.
Na mind1, ez már megint a negativ:)
Szerintem ez a házasság dolog nem is annyira fontos csak talán egy lépcső afelé hogy a társadalom ne tekintse a melegeket alacsonyabb-rendű lénynek, hanem elismerje hogy semmi különbség sincs.
Na bocs az okoskodásért.
Tegnap találtam rá a blog-odra és nagyon tetszik.
Csak igy tovább

Bear Cub írta...

Igen, ez így még mindig negatív és egy ördögi kör marad :)...relatív, hogy mi a valódi. Az emberek naphosszat képesek keseregni, mert ilyen vagy olyan formában nem jó az életük, de mindeközben nem veszik észre, hogy a folyamatos kesergés teszi állandóvá (valóságosabbá) ezt az állapotot. A kesergés is egy fajta álmodozás, csak a rosszról. Nem valóságosabb, mint a szerencse vagy a könnyebb élet...csak egyszerűbb ezt elképzelni, mert már hozzászoktunk, járhatóbb út...megtanították, ezért valóságosabbnak hat.

Köszi, örülök, hogy tetszik a blog!