2010. január 6., szerda

Ahmet Yildiz - Eredmények

Tavaly március 4- én írtam Ahmet Yildiz történetéről és szomorú haláláról. Akkor rendkívüli módon megfogott a története és azóta is többször eszembe jutott már, hogy vajon merre halad a nyomozás.

Végre megtörni látszik a jég, mert december végén először a Háttér, utána a Gaybears oldalán jelent meg egy hír arról, hogy megállapították a gyilkos kilétét. Meglepő módon saját apját gyanúsítják a szörnyű tett elvégzésével. Állítólag a szeptember óta tartó tárgyalássorozat több bizonyítékkal is szolgált ellene. Az apa szökésben van iraki területen… „Az ügyészségi vizsgálat megállapította, a fiatal macit saját édesapja „vadászta le”, aki 1000 kilométert utazott, hogy agyonlője fiát Isztambul egyik régi negyedében. Szociológusok szerint ez volt az első olyan, nyilvánosságra került eset, amelyben egy homoszexuálist öltek meg a család becsületének védelmében.”

Személy szerint már ezt a fejleményt is eredménynek tartom, de a valódi „megnyugvást” ebben a borzasztó történetben mind Ahmet társának, mind a közösségnek, ami kialakult halála nyomán az jelentené, ha végre börtönben ülne a tettes. Egy apa, aki a saját gyermekének az életét oltotta ki…azt hiszem, sosem fogom tudni ép ésszel felfogni ezt az egészet...

Nincsenek megjegyzések: