2009. április 6., hétfő

Ecset, festék, vászon, mackók

Rögtön az elején le kell szögeznem, hogy vajmi kevés közöm van a festészethez, így csak a laikus szemlélődő, rácsodálkozó tekintetű műkedvelő szemével nézegetem a festményeket. Kedves barátom küldött át a minap két linket, melyek olyan festők oldalait rejtették, akik a meleg művészeten belül a mackókat viszik előszeretettel vászonra.

Egyikük az amerikai születésű, krisztusi korban lévő Michael C. Hsiung. Honlapján fontos információként szerepel a "bio" résznél, hogy ő egyike a megmaradt, arcszőrzettel rendelkező ázsiai férfiaknak. Hm...nem tudom, de az állítólag tény, hogy az ázsiai származású emberek rajonganak a szőrös mackókért. Amit talán alátámasztani látszik Hsiung művészete is.
Blogján a festményein kívül belátást enged a műhelytitkaiba is, és számomra meglepő módon -hiszen ilyet eleddig csak nem kortárs híres festők alkotásaival kapcsolatban láttam- előszeretettel tetováltatják magukra rajzait a világ legkülönbözőbb pontjain élő rajongói.A másik művészúr pedig az ugyancsak amerikai születésű Danny Keith. Róla ennél sokkal több információt sajnos nem sikerült beszerezni.Festményei a 19.századi alkotások hangulatát idézik, hétköznapi történeteket mesélnek el a meleg mackók életéből. Képei hihetetlenül élethűek, már-már azt is gondolhatná az ember, hogy egyszerű fotósop-trükkről van szó, és mégsem...Saját albumokkal is rendelkezik, amit ezen a linken meg is lehet rendelni.

Nincsenek megjegyzések: