2009. április 2., csütörtök

AIDS/LifeCycle

Idén immár 8. alkalommal fogják megrendezni Amerikában az AIDS/LifeCycle kerékpáros eseményt, melyet non-profit szervezetek az ebben a szörnyű betegségben szenvedők megsegítéséért szerveznek 2002 óta.

Az AIDS/LifeCycle 7 hivatalos honlapja.
GayBears cikke az itthoni AIDS- helyzetről elszomorító tényeket közöl, Amerikában nagyságából fakadóan ennél sokkal több, Kalifornia államban vélhetően közel 91.000 főre tehető a HIV- fertőzöttek száma. Náluk évente hozzávetőlegesen évi 20.000 dollárba kerül egy beteg teljes körű kezelése, és a AIDS/LifeCycle ehhez próbál hozzájárulni.A tavalyi évben a 2500 kerékpáros és 500 segítő önkéntes a 7 napos esemény előtt és alatt 11.6 millió eurós bevételt szerzett a nemes cél érdekében, ami egyedülálló nagyságrendű összeg a többi ehhez hasonló megmozduláshoz képest.
Igen, az esemény 7 napos (tavaly június 1-7 között rendezték meg), mivel az 545 mérföldes távot San Francisco és Los Angeles között kellett megtenni. Az embert próbáló távok megtétele után esténként különböző közösségi események, vacsorák, koncertek és teljes körű ellátás várta a résztvevőket.Természetesen a mackók sem maradhatnak ki egy ilyen fontos eseményből, Team Bear néven saját csapatot indítottak.
Idén várhatóan május 31- június 6-ig tartják meg ezt a kerékpár túrát, ismét San Francisco és Los Angeles között. A világ minden tájáról várják a jelentkezőket, illetve a támogatókat is. Náluk egyébként olyan nevek szerepelnek a támogatók listáján, mint a FedEx, az NBC11 vagy a Subaru...Az egyik idei résztvevő blogjaÉn már csak azon gondolkodom, hogy nyugodtan le lehetne másolni az amerikaiakat és egy hasonló rendezvénnyel itthon is lehetne támogatni betegeinket...de vehetjük alapul mondjuk az Avon emlőrák ellenes kampányát is...Hahó, pénzes emberek!!!

A képek a tavalyi rendezvényről készültek, amit a Jeff Brock Studio készített.


Hivatalos videó a tavalyi rendezvényről

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Na, az pl. végre egy olyan dolog, amire teljes mellszélességgel rá tudok bólintani...

Ki is dobom a rózsaszín/szőke parókámat, amit a felvonulásra vettem, haha! XD

Bear Cub írta...

Az ilyeneket én is teljes mellszélességgel támogatom !!!