2009. április 28., kedd

Mozi otthonra

A Philips új hirdetést készíttetett Adam Berg svéd videoklip rendezővel a Stink Digital bábáskodása alatt új televíziókészülékük promótálására. A Carousel fantázianévra hallgató, 21:9 képarányú tévé a mozikban használt képszélességet kínálja majd, perifériás látásunkat teljesen kitöltve, az igazi popkornos- mozis élmény teljes körű otthoni megteremtésére. Ami a reklámot illeti, zseniálisnak mondható. Az általam annyira szeretett bullett- time effektre épül, csak győzzük befogadni azt a rengeteg képi információt, a pisztolyokból repülő golyókat, robbanásokat, ablaktöréseket, levitáló embereket. Profi munka!

Philips - Carousel Commercial

7 megjegyzés:

Unknown írta...

KE-GYET-LEN(fajta).

GayBears írta...

Na ez a képformátum ami tök felesleges. A 1.78:1 (pal) esetében pont lefedi az emberi szemnek kényelmes teret.

De nem is lenne bántó a 2.40 (vagy 2.35):1 arány sem, csak hát még a 16:9 sem terjedt el igazán, viszont a hdtv meg a többi újdonság is azt támogatja.

A BBC egy egész műsort szentelt ennek az új TV-nek, és abból kiderült hogy a kitalálók nem is akarnak kompatibilisek lenni a mostani technológiával, és a most elterjedt képarányokat a TV egész egyszerűen nem fogja kompatibilis módban megjeleníteni.

Szóval biztos lesznek akik megveszik, és külön szélesvásznú filmekre berendezett videószobában nézik majd azokat a filmeket melyek ezzel az aránnyal készültek, viszont mindenki más (aki pl. nem rendelkezik mozizáshoz használt szobával) annak büntetés beszerezni egy ilyet egészen addig, míg a TV híradót sem mozifilmre (alapanyag) forgatják... (habár az utoljára a harmincas években volt szokás, a filmhíradók idejében. -ha jól emlékszem)

Bear Cub írta...

Beardbear: a videó tényleg kegyetlen fajta :D!

GayBears: azt nem mondták el a műsorban véletlenül, hogy milyen tévét érdemes venni?

GayBears írta...

De biztos mondták, csak nem jegyeztem meg.

A BBC Click kb. fél évvel ezelőtti adásában maga a gyártó mutatta be a technológiát.

GayBears írta...

...ja, hogy milyet érdemes venni. Hát olyat ami megfelel azoknak az igényeknek melyeket te támasztasz a készülékkel szemben :)

Pl. nekem még HD csatornáim sincsenek, és a magyar csatornák sem jutnak el 16:9-es (SD) formában a tvm-hez. Pedig azt az össze kütyük és TV előfizetésem is tudná támogatni.

Bear Cub írta...

Reménykedtem, hogy esetleg tudod...a műsort nem láttam, ez a promó videó hívta fel a figyelmem, amit viszont kegyetlenül jónak tartok! Emiatt amúgy sem venném meg a tévét, pláne, ha ilyen hírek vannak róla.

Bear Cub írta...

Ezt a részét én is értem csak biztos van, amit a legjobb minőségnek tartanak a tévék között :)!