2009. május 13., szerda

Herculaneum - Gomorra OST


Egyik barátom invitálására hallgattam meg a Massive Attack MySpace- es oldalán a United Snakes című számot és ekkor fedeztem fel, hogy Robert Del Naja ismét és csendben készített új dalokat. Nem csak az említettet, hanem mást is…persze a „csendben” szó csak költői az informatika világában, hiszen utána lehetett volna járni korábban is, csak a figyelni kellett volna a megjelenést.

Az „új dal” a Herculaneum, amit Roberto Saviano könyvéből a Gomorra – ból készült díjnyertes filmhez írt. Az még egyelőre nem világos, hogy az egész album 3D nevéhez fűződik vagy csak ez a dal, mindenesetre érdemes megmerítkezni tehetségében.

Ha valaki pedig fanatikus, akkor innen beszerezheti a dalt.

Robert Del Naja - Herculaneum


Massive Attack - United Snakes




A filmet
Matteo Garrone rendezte és a nápolyi szervezett maffiáról szól, mint ahogy a 29 éves Saviano könyve is, aki a megjelenés óta elmenekült hazájából a fenyegetettség miatt. Igazából nem rajongom az ilyen filmekért, de ezt lehet, hogy érdemes megnézni, már csak a zene miatt is, ami a képekkel együtt igazán egyedi hatást tud kelteni.

Roberto Saviano

Magyar Narancs kritika a könyvről.

Az Európai Filmakadémia tavalyi, koppenhágai díjkiosztóján a Gomorra elnyerte a legjobb filmnek, rendezőnek, főszereplőnek, forgatókönyvnek és operatőri munkáért járó díjat, továbbá a Cannes- i filmfesztivál nagydíját.
Filmesztéta kritikája a filmről.

Gomorra trailer

Nincsenek megjegyzések: