2009. május 8., péntek

Wolverine = homoerotikus?


Az a hír kering az interneten, hogy az X- Men Origins: Wolverine a valaha látott leghomoerotikusabb képregény adaptáció, lekörözve Joel Schumacher igencsak elrontott Batman gyalázását is, a Batman& Robin- t. Én még nem láttam, de ettől függetlenül is kíváncsi vagyok erre a mozira!

Tim Stack író szerint "lássuk meg a melegséget mindenben"... Három momentumot emel ki a filmből:

1. A nagyszerű Hugh Jackman (akiről állítólag az a pletyka terjed, hogy a való életben meleg), a film legnagyobb részében ilyen- olyan formában, de ruhátlanul látható. Plusz szerepel egy ruhátlan harcjelenet is, természetesen férfiak között.
2. Hugh, amikor ruhát visel, akkor is a melegbarát szűk farmer, favágó stílusú kockás ing, egyéb ing kombót ölti magára, bőrkabátot is használ, vagy csak atlétában nyomja, melyből előbuggyan mellkasszőrzete.
3. A nagy harc Wolverine és Sabretooth között pedig nem mellőzi a két férfitest egymásnak feszülését.

Igazából nem tudom, hogy ezek valójában annak- e a jelei, hogy homoerotikus áthallásokkal kell szembesülnünk, mindenesetre oda fogok figyelni, mikor megnézem. Tim Stack véleménye pedig elgondolkodtató...több oldal is a Kingsey- féle skálán próbálja elhelyezni hozzáállását.

A Filmbuzi kritikája a filmről.

A Mozinauta kritikája a filmről.

X- Men Origins trailer.


Hugh Jackman hatásosan mozog úgy, mint egy meleg...

1 megjegyzés:

Woofer írta...

Hogy a fenébe ne lenne homoerotikus? :) Az egész filmet egyedül Jackman és a szálkás izomzata miatt érdemes megnézni.