2009. május 6., szerda

Little Ashes


Egyik kedvenc festőm Salvador Dalí életéről forgatott filmet Paul Morrison Little Ashes címmel, melyben nem kevés szerepet kapott vitatott és érzelmes kapcsolata Frederico Garcia Lorca- val. Salvador Dalí- t az a Robert Pattinson játssza, aki a Twilight című tinihorrorban és a Harry Potter- ben, mint Cedric is játszott.

A puding.hu így ír a filmről:
"Megjelentek az első képek a Little Ashes című film forgatásáról.

A történet 1922-ben kezdődik, amikor is Madridnak olyan fenyegető veszélyekkel kell szembenéznie, mint a jazz, Freud vagy az avant-garde. Salvador Dalí ekkor 18 éves, épphogy csak megkezdte egyetemi tanulmányait. Csendes zsenialitásával felhívja magára az iskolai elit két tagjának, Federico Garcia Lorca-nak és Luis Bunuel-nek a figyelmét és ezzel megalakul a legultramodernebb trió, amit Madrid valaha is látott…

Amúgy telik-múlik az idő, felizzik a furcsa, keserédes láng Dalí és Lorca között. Tény, hogy kettejük kapcsolata különös elegye volt a gyengén leplezett homoszexualitásnak és a művészi zsenialitásnak. A festő élete végéig a férfi bűvkörében élt, többet beszélt róla, mint saját feleségéről és ez az érzés kölcsönös volt.

Kettejük viszonyának témája mindig érdekes és izgalmas témát szolgáltatott, kíváncsiak vagyunk mit fog kihozni Paul Morrison, brit rendező az alacsony, mindössze 2 millió eurós költségvetésű filmből, melynek bemutatóját egyébként Dalí halálának 20-ik évfordulójára, január 23-ra tervezi."


Kíváncsian várom a bemutatót, ami Amerikában május 9- én pár kiválasztott moziban, Magyarországon ki tudja mikor lesz...


Little Ashes blog

Little Ashes trailer


Robert Pattinson meleg csókjelenete a filmben

Nincsenek megjegyzések: