2009. május 19., kedd

Pro és kontra


Szóval az úgy volt, hogy múlt hét végén pro-és kontra megvitatták a New York-i polgárok a meleg házassággal kapcsolatos véleményüket. Vagyis nem vitatták, hanem mindenki elmondta a magáét. A New York- i melegek szeretnék elérni, hogy házasodhassanak szeretett városukban, míg az ellenzők (többnyire hispán evangélikus hívők és papok) Szodomát és Gomorát kiáltva persze az ellenkezőjét.
Mindezt egy napon tették. Reggel az Anti- Gay Rally, délután a Pro- Gay Rally képében. Az ellenzők véleményét most nem firtatnám, szerintem minden meleg számára sejthető, az unalomig kántált jelmondatokkal teletűzdelt hepening (idehaza a „mocskos buzik” és különböző változataihoz hasonló kiscsoportos fújozás). Különbség talán, hogy ebben a városban és országban egy ilyen véleménynyilvánítást nem követ tojászápor.
A Pro- Gay Rally- n viszont olyan emberek tették le voksukat az esélyegyenlőség mellett, mint New York polgármestere Michael Rubens Bloomberg, de a felszólalók között volt Ana Ortiz színésznő, aki jelen pillanatban az Ugly Betty című komédia szereplője. Élesen bírálta a tisztelendő Ruben Diaz szenátort, kijelentve, hogy „ne legyen minden latin hangja ezzel a kérdéssel kapcsolatban, mert az elutasítás nem mindnyájuk véleménye” (milyen fura összevetni a magyar politikai plakáthadjárattal, ahol az egyik párt „egy ország mondja: elég” szlogennel próbálja meg képviselni minden magyar véleményét, hibásan).
Ugyancsak a pulpituson hangzottak el a Szex és New York című sorozat Mirandájának, a való életben leszbikus Cyntia Nixon- nak heves, érzelemmel átitatott, hatásos mondatai, akinek véleményét sorozatbeli barátnője Kristin Davis is lelkes tapssal, mosolyogva támogatott a szereplés közben.
Azt hiszem, így talán működhetnek a dolgok. Természetesen más ország, más környezet és más az általános hangulat is, de az oly sokszor elhangzott „példát vehetnénk róluk” szóösszetétel erre a történetre is minden tekintetben igaz lehet!
További képek a Pro- Gay Rally- ról

További videók a YouTube- on

Köszönet Blabbeando- nak a hírért!

Ana Ortiz beszéde


Michael Rubens Bloomberg beszéde


Cynthia Nixon beszéde


Nincsenek megjegyzések: