2009. március 17., kedd

Kutyát-e ölsz...

Az elmúlt napokban több cikk is megjelent Radics Péterről. Nem újdonság, hogy nyíltan vállalta melegségét, az sem, hogy többször támadták meg emiatt, az sem, hogy súlyos depressziós, és az sem, hogy a kvalitásaitól függetlenül a coming out után jóformán már csak akkor rángatta elő a média, ha a melegségéről akartak kérdezni.
Nem mondom, hogy nekem pozitív tapasztalatom volt vele kapcsolatban, mikor még az egyik korábbi békésebbnek mondható pride-on ő szónokolt, kifejezetten bolondnak tűnt. Nem tudom, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Hogy attól vált-e beteggé, hogy felvállalta melegségét és az erre érkező -nem túl barátságos- reakciók hozták elő, vagy önmaga felvállalása önmagával szemben sem volt biztos alapokon nyugvó, és ezért került a bipoláris depresszió állapotába.
Mindenesetre tény, hogy sem önmaga nem tud már segíteni magán, sem az itthoni közhangulat, illetve a magyar média sem. Sok igazság van a mondataiban, miszerint a magyar meleg hírességek inkább csöndben maradnak, mintsem felvállalják a melegségüket. Ő azt mondja, hogy „nem ragaszkodnak jogaikhoz”…viszont az élettörténetét figyelve kétélű fegyvert jelentenek ezek a szavak. Mert ugye jó volna, ha a meleg celebek támogatnák az elfogadást az előbújásukkal, de minek tegyék meg, ha a magyar közhangulat nem éppen a toleranciájáról híres, illetve miért legyenek vállaltan melegek, ha olyan példa van előttük, mint Radics Péteré, aki túl sok jót nem élhetett meg ezzel kapcsolatban, mióta kimondta magáról a valóságot.

A másik dolog, ami nagyon meglepett ma reggel, hogy máris kezdődik ennek a szerencsétlen embernek az újabb meghurcolása, ugyanis a mai Kiskegyed Online cikkében arról írnak, hogy nagyon sok „sztár” akadt ki Radics vitatható tettén, majd mondatán, hogy önhatalmúlag döntött kutyájának sorsáról, haláláról, mikor az megharapta.
Ő egy beteg ember, könyörgöm! Cselekedete rossz és elítélendő, de az isten szerelmére, tényleg az most a legfontosabb, hogy egy beteg, beszámíthatatlan embert még jobban meghurcoljanak? Most kell feljelenteni a rendőrségen állatkínzásért a múlt hétvégén bemutatott Esti Frizbi-s szereplése után, amikor már tavaly novemberben is arról cikkeztek, hogy a mélyhűtőjében tárolja kutyája tetemét? Ennek van most itt az ideje? Vagy esetleg észrevesszük, hogy nagyon sok közünk van ahhoz, hogy ez az ember odáig jutott, ahol most van? Talán segíteni kellene neki azoknak, akik megtehetik és nem egy újabbat rúgni belé…

Leginkább Zalatnay „Cini” Sarolta magvas gondolatai tetszenek: „Mélységesen felháborít, amit ez az ember csinált egy ártatlan kiskutyával”- mondja ezt egy olyan ember, aki csupán x évet töltött börtönben a lenyúlt sokmillió forint miatt…

Úgy tűnik rúgni egyszerűbb, mint segíteni…

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

2001-ben a TV2 - Sváby féle - napló című műsorában volt az a híres coming out, majd jött a verés és 2003-ban a pride beszéd, ami mai napig olvasható az oldalukon, és elolvasva akkor sem volt tiszta az ember, ami ha jól számoltam már a verés után volt.

Bear Cub írta...

Én is úgy emlékszem, hogy a coming out után volt a verés, igaz külföldön...