2009. március 15., vasárnap

Vízió vagy utópia?

-Annyira jó volna a mai ünnepen ünnepelni végre a márciusi ifjak hős tetteit és nem azt érezni, hogy inkább itthon maradnék.

-Annyira jó volna büszkén hordani a kokárdát, amit X éve nem tettem meg, mióta egy bizonyos ideológiai felfogást jelképez és nem a történelmünk hihetetlenül bátor tetteit képviseli már. Most elhalványítja mindezt az, hogy valakik utcaköveket dobálnak, kirakatokat törnek be, autókat, kukákat gyújtanak fel, rendőrökkel harcolnak, mert ez a jó kis dzsembori az jelenti, hogy hasonlatosak a márciusi ifjakhoz. Így akarnak bekerülni a történelemkönyvekbe, ezt látja a világ, ezt féljük mi…nulla felelősségérzet…

-Annyira jó volna, ha azok, akik egy bizonyos ideológiát képviselve hordanak kokárdát és lobogtatnak zászlót, nem éreznék csak a sajátjuknak ezeket a jelképeket.

-Annyira jó volna, ha az ország másik fele, akik a bizonyos ideológia szerint egyéb jelzőkkel ellátott valamik, békejobbot nyújtanának az ideológiát képviselőknek.

-Annyira jó volna, ha az ideológiát képviselők békejobbot nyújtanának az ország másik felének, akik csak más ideológia szerint élik életüket, akik viszont szerintük egyéb jelzőkkel ellátott valamik.

-Annyira jó volna, ha mindkét oldal felmérné, hogy csak együtt tehetünk valamit azért, hogy jobb legyen nekünk.

-Annyira jó volna, ha együtt felmérnénk, hogy egyik politikai párt sem határozhatja meg számunkra, hogy tiszteljük, szeressük és elfogadjuk a másik embert olyannak, amilyen.

-Annyira jó volna, ha felismernénk, hogy megvezetnek minket, hogy a káosz fenntartása valakik érdekében áll (teljesen mindegy, hogy melyik oldalhoz köthető, mert a tényen, hogy az egész politikai elit minket használ fel a saját kicsinyes érdekeik megvalósításához, ezen nem változtat).

-Annyira jó volna, ha többé egyik politikai párt -akik a mi javunkat akarják elvileg-, sem bábuként tekintene a birka népére, akiket hangzatos szavakkal meg lehet bolondítani.

-Annyira jó volna, ha minden politikai párt ténylegesen a nép és nem saját érdekeit szolgálná végre.

-Annyira jó volna, ha a nép hálás tudna lenni végre egy politikai elitnek, akik valóban a mi érdekeinket szolgálják.

-Annyira jó volna büszkén ünnepelni, hogy mi magyarok, akik sok-sok millióan vagyunk, mindnyájan magyarok vagyunk, és egy emberként mutatnánk meg a világnak, hogy a magyarok egy boldog, szerethető, összetartó, bátor, értelmes nép.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nice try, de az utolsó ponttal nem értek egyet - ne mutassuk meg a világnak, hogy összetartó nép vagyunk, mert az képmutatás lenne.. jelenleg. majd 25-30 év múlva! talán..

Bear Cub írta...

Jelenleg az lenne...de ugyanúgy a többi pont egyike sem kivitelezhető jelenleg! Sajnos... de remélem hamarabb megélhető lesz, mint 25-30 év múlva!