2009. március 5., csütörtök

"Új meleg maci- ikon született?"

Szólt a kérdés tavaly Brazíliában, mikor is az ott a nyolcadik (idén januárban indult a kilencedik szezon) évadát taposó Big Brother Brasil- ban nyíltan felvállalta melegségét a képen látható Marcelo Arantes. Ez a gyönyörű szép mackó (idén) 32 éves és pszichiáter, ami a foglalkozását illeti. A műsor történetében nem ő volt az első meleg, aki szerepelt, de engem (egyértelmű medve- rajongó okokból) az ő személye fogott meg. Elgondolkodtató az is, hogy ezek szerint Brazíliában a média sokkal jobb módon probálja támogatni a melegek elfogadását, még akkor is, ha csak egy sokak által vitatott valóság show-ról van szó. Marcelo a lent majd látható videók alapján mellőz minden feminin vonást, ahhoz, hogy szerepeljen a tévében nem kellett sminkelnie, szoknyába bújnia, boát raknia a nyakába, mint idehaza. Normális (tehát az itthoni média szemében unalmas), férfias, vicces mackónak tűnik, aki a maga valójában mutatta meg a több tíz millió nézőnek, hogy mit jelent a szélsőségeken kívül valójában melegnek lenni.
Ugyanazt, mint heteronak csak az ágyunkat a saját nemünkkel osztjuk meg. Ugyanúgy élünk, létezünk, levegőt veszünk, kakilunk, pisilünk, dolgozunk, szerelmesek leszünk, csalódunk, vágyakozunk és megbecsült, boldog emberek akarunk lenni, mint minden ember ezen a földön. Nem "másságról" van szó, mert mint az X milliárd ember különbözik a másiktól, egyéni életet él...itt az egyenlőségről van szó igazából! Egyenlőek vagyunk a többi emberrel és ismét hangsúlyozom az átlagtól annyi különbséggel, hogy azonos nemű embert várunk haza a munkából és a mindennapjainkban is vele vagyunk a legboldogabbak.Én szolgálok majd a jövőben is a Marcelo-hoz hasonló példával. Itt csak az a kérdés, hogy a sóhaj, ami annyiszor elhagyja a billentyűzetemet, miszerint jó volna, ha a magyar média is támogatni próbálná, hogy az itthoni zavaros helyzet táplálása helyett (hiszen úton-útfélen, unos-untalan a sztereotípiák mind határozottabb mutogatásával foglalatoskodik), végre be merné vállalni a melegség valódi bemutatását. Még akkor is, ha az nem vonz annyi nézőt a képernyők elé, mint a transzvesztiták.Fontos volna, hogy idehaza is kitisztuljon a fejekből az a téves kép, hogy minden buzi nőnek öltözik otthon, és amikor kiszabadul a Pride- ra, akkor végre meg is mutathatja "másságát" műbránerrel a kezében...A média tehet a legtöbbet ennek érdekében. Tessék ötletelni a fejeseknek, hogy hogyan lehetne. Mondjuk felkutathatnának (nem lenne nehéz) egy pár olyan kaliberű embert, mint mondjuk Marcelo, akivel egy normális beszélgetés keretében lehetne bemutatni minket.De, hogy visszatérjek a mai főszereplőre Marcelo-ra, hazájában elérte azt, hogy megszeressék (nyilván, mivel már előtte is voltak melegek a show-ban ez nem volt annyira nehéz). Olyan mentalitással, férfiassággal és humorral, mint ami neki van, különösebb gondja nem lehetett ezzel. 64 napot töltött a BB-házban, és igaz, mikor az egyik kiszavazás környékén a műsorban elmondta, hogy meleg, volt jópár olyan vélemény, ami szerint ezt csak a nézők szimpátiájának megnyeréséért tette. De ugye, hogy micsoda különbség van eközött és a valószínűsithető magyar "mocskos buzi" vélemény között? Van még hová fejlődnünk!
Mikor tavaly március 12-én a kilencedik kiszavazásra került sor, ő lett a vesztes, a kint maradó még úgy is, hogy közel 40 millió (!!!) szavazatot kapott. Döbbenet...
A "legdurvább" vélemény, amit olvastam róla a neten, hogy a szandálját utálta valaki, de kegyetlenül.
És, hát ugye egy ilyen műsorban nem maradhat leplezetlenül semmi, így az sem, ha valaki kiborul. Neki is sikerült párszor...Gyanítom, hogy emiatt sem utálták meg vagy mondták azt, hogy "nézd a hülye buzit, úgy sír, mint egy csaj"...
Én amúgy is szeretem, ha egy férfi sír. Nem azért, mert kegyetlen vagyok, hanem mert gyönyörű, megható és az egyik legőszintébb dolog a világon, mikor a "kőkemény" (vagy inkább keménységre nevelt) férfinál eltörik a mécses. Marcelo pedig számomra meghatóan sír.
A kiszavazás után úgy tűnik, hogy a magyarokkal ellentétben azért jobban foglalkoznak vele, foglalkoztatják. Saját blogot indított, közösségi eseményekhez adja az arcát és jelen pillanatban könyvet tervez megjelentetni. Én drukkolok neki, legyen sikeres és az új maci-ikon Brazíliában vagy akár a világon!A híres videó, mikor közölte, hogy meleg...

Marcelo mérges. Összeállítás...

Marcelo sír...

Marcelo edzést tart

Marcelo úszik

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Nekem kicsit girhes, de amúgy nem rossz. És a hangja is tiszta brumm :D

Amúgy a szandálját én is utálom, de ezért nem szavaznám ki.
Inkább küldenék neki egy bakancsot

Bear Cub írta...

Nekem nem girhes, nagyon is elfogadnám, hogy mellettem brummogjon minden reggel :)!

A szandálja tényleg borzalmas!

My ism ... aestethic terrorism írta...

Először is köszönöm hogy kérésem meghallgatásra talált ! :)

Valóban édes ez a brazil macikölök
ha ráadásul még kopasz is lenne .... hmmmm... :)

Unknown írta...

kitehettél volna egy zuhanyozós-jelenetet is :)

(szandál rulez! nekem is van pontilyen :)

Bear Cub írta...

eMooChaplin: Igazán nincs mit, jó szívvel tettem. Így nekem is jobban tetszik, nem kell az oldalt elhagyni a kommentelés miatt.

Ugye, hogy az? :)...nos, ha kopasz volna, még szebb volna, de azért így is jár neki a csillagos ötös :).

Beardbear: Nem mertem, túl egyértelmű lett volna a rajongás :D. Mellesleg a jutyúbról belinkelt videó megnézése után pont kiadja lehetőségnek az egyik zuhanyzós jelenetet, by the way :).

Ugye nem akarod hordani idén nyáron :D!?

Unknown írta...

És ugye nem térdzoknival? :D