2009. január 17., szombat

Binős

Ezmiez?! Biszex és nős kombó…na hurrá! Az elmúl években hihetetlenül megemelkedett ez az interneten keverő-kavaró férfitípus. Amióta „szabadon” kiélheti mindenki saját szexualitását, a múlt terhei alól kibújni vágyó férfiak bele-bele kóstolgatnak a melegszexbe. Édesapák anyukát, 1, 2, 3 vagy több gyereket a családi fészekben hagyva alkalmi, de mégis lelkes szerelmi légyottokkal enyhítik kíváncsiságukat. Érzelmileg érintve vagyok a témában, talán ezért a mély értetlenség.

Annyira nyomaszt a tudat, hogy szegény asszonykák a szívük mélyén valószínűleg nem ilyen kapcsolatról álmodtak. Még akkor sem, ha fogalmuk sincs a dolgok jelenlegi állásáról. Viszont kétségtelen, a nők mindig ráéreznek, ha valami változás áll be az őket körülvevő energiában, és az örök közhely is sok igazságot tartogat számunkra: a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát.

És hány, meg hány olyan feleség plusz gyermek lehet a földön, aki ezt éli át tudattalanul, mégis érezve valami megmagyarázhatatlan bizonytalanságot a családi „idillben”. És a férjek, akik ezt a terhet próbálják a hátukon cipelni, néznek a pohár fenekére túl gyakran, ha nem merik legalább azt megtenni, hogy titokban belehajolnak egy másik férfi ölébe. Nyilván valahol a társadalmi elvárásoknál és „normáknál” kell keresgélni, és hibáztatni annyi mindent és mindenkit lehetne…de egy a lényeg, az őszintétlenséget semmivel sem lehet megmagyarázni. Őszinte pedig csak az egyén tud lenni…leginkább saját magához, mert ebből lehet kifelé, a többi ember felé is ezt adni ajándékul. Nem tudom a megoldó képletet, de azt igen, hogy rengeteg ember él hazugságban és félelemben.

Néha lelki szemeimmel látok egy életképet, ahol egy reggelen minden olyan embernek, aki éppen benne van valamilyen (bármilyen) hazugságban, egy jól látható piros felkiáltójel jelenne meg a feje fölött, és így kellene addig léteznie, amíg ki nem mondja az igazságot. Vajon mit okozna ez a társadalomban? Mit nekünk világégés, vagy földünkbe becsapódni vágyó kisbolygó… ez volna csak az igazi armageddon, az őszinteségre kényszerülés. Félreértések elkerülése végett, nálam is ott virítana…

Nincsenek megjegyzések: