2009. február 3., kedd

Érzelmekről, férfiasan - Ron Morris

A „Meleg Macik a Médiában” rovat legújabb felfedezettje ismét egy macikedvelő amerikai férfi, akinek gyönyörű hangja, gyönyörű dalai, gyönyörű arca, orra, füle, szeme, szája, szakálla van :).
Ron Morris dalai fülbemászóak, felemelik a szellemet, megérintik a lelket és különleges hangja megfertőzi a szívet. A folk/pop, jobban mondva egy csipetnyi folk-al fűszerezett pop stílusban alkotó művész Jacksonwille-ben született, egy olyan családban, ahol a tradicionális countryzene uralkodott. Így nem volt nehéz a zenészpalánta számára korán hozzászokni a zene imádatához és megtanulni az első leckét a dalszerzésből.
1995-ben egy szüleitől kapott gitárral és az „1000 akkord könyve” című kötettel a kezében vágott neki a saját útjának és tanulta meg, hogy hogyan lehet belőle zenész. Bejárta egész Amerikát, végül 1997-ben New York-ban telepedett le és elkezdte megírni az elmúlt időszakban történteket szövegek és dalok formájában.
Tipikus zenész történet az övé; innentől fogva bárokban, klubokban, kávézókban, színházakban, aluljárókban próbálta megszerezni a lakhatásra való pénzt, miközben a demójával házalt, míg végül a Roadworm Music kiadó felfigyelt rá és kiadta az első cd-jét, a Speak True-t 2005-ben.
Ron első két albuma a „Speak True” és a „Boyfriend and other sides of love” dalai a helyi rádióállomások programjába is bekerültek, míg első videoklipje a „Boyfriend” a Logo Network – The Click List- jén 16 hétig szerepelt a top5 között.
Harmadik cd-je a „Truth Stained Lies” tavaly jelent meg, ahol először ülhetett teljes mértékben a produceri székbe. A stílus nem sokat változott, Ron itt is hűséges maradt magához, a zenéjéhez és a közönségéhez. A rá jellemző bizalmas történetmesélés már-már a névjegyének tekinthető.
Erről az albumról nekem a „Fear of falling” és a „Believe what you will” lett egyből a kedvencem…Dalai úgy hatnak, mintha a hallgató valami nagyon bizalmas titok részesévé válna, ahogy a művész a saját vágyairól, boldogságáról, félelmeiről, szenvedéseiről énekel kendőzetlenül. Istenem, mit nem adnék, ha…………..
Csillagos ötös, leülhet…

Ron Morris a MySpace- en.

Ron Morris - Boyfriend


Ron Morris - Fear of falling


Ron Morris - We all sleep alone (és az a mellkas...teatyaúristen...)

Nincsenek megjegyzések: