2009. február 7., szombat

Maunika só

Hát gratulálok…a magyar média ismét bebizonyította, hogy lehet rá számítani, ha a meleg kérdésről van szó. Személy szerint nem láttam a tegnap délutáni műsort, csak részleteket belőle, de ennyi is elég volt az elborzadáshoz.

Értem én, hogy a melegházassággal, az elfogadtatással foglalkozni kell, de tényleg azt gondolják az RTL Klub fejesei illetve a meleg közösségért felelősséget vállaló emberek, hogy ezt ilyen formában kell támogatni? Senki nem gondol bele, hogy a célközönség, akinek a műsor szól, vajmi kevéssé fogja ettől jobban megkedvelni a melegeket vagy támogatni a házasságot? Tényleg csak ennyit vagyunk képesek kitolni magunkból?

Fiúka, akinek a szájából ömlenek a hajtűk, össze akarja kötni az életét egy parókában ücsörgő másik fiúkával? Vagy azt, hogy kevésbé feminin férfiak Lady Dömper előtt mondják ki a boldogító igent? Nem veszi senki sem észre, hogy mennyire komolytalanná válik ettől az egész? Nem gondol bele senki sem abba, hogy egy kicsit komolyabban kellene venni ezt a témát, ha tényleg el akarják érni a melegek, hogy legalább a regisztrált élettársi kapcsolat intézménye létrejöhessen Magyarországon? Barátaim azon görcsölnek, hogy hogyan fogadtathassák el a törvényhozókkal, hogy végre eljussunk mi is oda, ahová más országok már eljutottak. És mindenki munkáját ássák alá az ilyen műsorok és a benne szereplők.

A médiaszakemberek nem gondolnak abba bele, hogy az ember általánosít? Vagy leszarják, mert fontosabb, hogy nézzék a tévét az emberek? Időről időre elő lehet rángatni a melegeket, hogy egymásnak essenek a szüleikkel, hetero „barátaikkal”, mert ezt nézi a bamba nép? Mikor fog már végre valaki felelősségteljesen előre is gondolkodni? Mikor fog végre megfordulni a döntéshozók fejében, hogy az ilyen műsorokkal többet ártanak bizonyos csoportoknak, mint segítenek? Ja, hogy az átlagos melegek unalmasak, mert nem csillognak a strasszok, nincs pink- smink, sem boa? Nem baj, őket mutogathatjuk a Strucc című tv2-es műsorban éjnek évadján, mert az senkit sem érdekel, ha valaki átlagos, mint a többi ember!

És vajon a magyar melegek, akik közül sokan feltűnési viszketegségben szenvednek, mikor fogják végre felfogni, hogy ha elmennek egy ilyen műsorba -még, ha pénzt is kapnak a szereplésért-, azért foglalkoztatják őket, mert nevetség tárgyát képezik? Ettől a szaros műsortól nem lesznek házasok, viszont elősegítik az előítélet növekedését.

Nulla felelősségtudat mindkét oldalon, aztán meg pislogunk, amikor tojással dobálnak az Andrássyn és még csak véletlenül sem kapcsolódik össze a kicsi fejekben, hogy „ja, lehet, hogy ez azért van, mert a múltban minden szinten szartunk a valódi elfogadás megteremtésére”.

A tévék okai nyilvánvalóak, hiszen a tojásdobálás is műsor és nézettséget hoz az amúgy is sekélyes műsorstruktúrában. Viszont tényleg ennyivel fontosabb ez, minthogy béke legyen ebben az országban? Vagy képtelen békességben élni az ember? A magyar ember? A melegek pedig?! Ki vagyunk akadva, holott rajtunk is múlik, hogy mit képviselünk, hogy hogyan akarjuk megmutatni, hogy kik is vagyunk valójában. Nem elvárni kellene, hogy a közszereplők vállalják a másságukat (miközben mi hagyjuk, hogy csak az extrémitást mutogassa a média), hanem meg kellene teremteni egy olyan közeget, ahol nem kell attól tartani a társadalomra pozitív hatással levő embereknek, hogy általánosítani, megítélni, elítélni fogják őket, mondjuk a Mónika show-ban látottak alapján.

De egyelőre ez kell a magyar népnek, mert mindegy, hogy mivel ültetjük le a tévé elé a nézőket, lényegtelen a megaláztatás, csak az a fontos, hogy nézettségben megverje a konkurens csatornán futó másik okos beszélgetős műsort. Annak a pár melegeknek meg úgy tűnik ugyancsak mindegy, akik hajlandóak megalázni magukat, hiszen milyen jó buli, hogy benne lehetnek a tévében a hajtűikkel, parókáikkal együtt.

S.Z.Á.N.A.L.M.A.S !!!

Melegként csak a gyomrom forog, és én kérek elnézést minden hetero társamtól!

Egy rövid videó az RTL Klub honlapján. És még egy a Velvet-en.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, erről én is írtam a blogomban, csak nem volt lelki erőm ilyen hosszan kifejteni.
Szánalom tetőfoka, az biztos

Bear Cub írta...

Nagggyyyon gáz!

Névtelen írta...

asszem az van, hogy nemcsak a "normális" melegek nem mennének el egy Maunikasóba..hanem egyetlen normális EMBER sem.

Bear Cub írta...

Ez így van! Csak amíg egy "nem normális" hetero emberről, aki megjelenik a show-ban az emberek nem általánosítanak, hogy minden hetero bolond, addig egy parókás, feminin buzira, aki elmegy parádézni és hajtűket dobálni ugyanoda, az emberek többsége azt gondolja, hogy minden buzi ilyen...Ha az alapkép az volna a fejekben, hogy vannak átlagos melegek, mellesleg (mint mindenhol) vannak extrém esetek, akkor nem nyígnék...Az elfogadtatást nem így kellene "segíteni", ez így csak olaj a tűzre!

Névtelen írta...

a "normális" melegek lapítanak.és nemhogy egy ilyen szennyedék műsorba nem mennek el, de sehol nem hallatják a hangjukat.

Bear Cub írta...

Azon gondolkodom, hogy vajon miért azaz idézőjel?

Szerintem a hallgatás nem egyenlő a megoldással...

Névtelen írta...

szerintem nem hallgatnak ők, sőt; csak igyekeznek "elhatárolódni" ezektől.
Hiszen van ez a blog is, a gaybears, a minden más, akár még az enyém is, a hozzám hasonló netfüggők többnyire a fórumba is beszólnak, szal hallatjuk mi a hangunkat, csak nem ütjük meg az RTL-KLUB mércét (pf!)

Amúgy van egy eddig sehol meg nem jelent Virág Zsolt interjóm (az egyetemnek készítettem majd' egy éve), ha valaki szeretné publikálni, írjon ide: midnatten@freemail.hu