2009. február 24., kedd

Pszichedelikus macik

Külön posztot érdemel a MMaM rovat legújabb gyöngyszeme, aki a Northgate névre hallgat. Ez egy különleges formáció, melynek egyetlen állandó tagja a képen is látható "3vor" (ha jól sejtem Trevor-nak hívják és talán már nem kell külön kiemeli, hogy melegmaci, de azért megteszem). Tulajdonképpen ez egy csapat, egy project, melynek tagjai az éppen aktuális hangzásvilág szerint cserélődnek.
1992 óta létezik a formáció, azt első lp-t 1995-ben jelentették meg Liturgie pour la fin de la Patrie címmel 108 példányban, mely a gyűjtők körében hatalmas érdeklődést váltott ki. Állítólag ezt a saját pénzből kiadott lemezt a gyártósoron elrontották, gondok voltak a lejátszáskor, ezért újra el kellett készíttetni és kicseréltetni (begyűjteni a gyűjtőktől), ráadásul mindezt ingyen, hiszen ki vásárolta volna meg újra egy teljesen ismeretlen csapattól ugyanazt a lemezt. Minden kezdet nehéz, de az elmúlt 17 év bebizonyította, hogy érdemes volt kitartaniuk az álmaik mellett, hiszen most is itt vannak.Azóta számos ep, lp látott napvilágot, mégis kevéssé ismertek. Renszeres résztvevői a külföldi GLBT, illetve a kisebb, zenei stílusukat képviselő fesztiváloknak. Saját elmondásuk szerint ambient, psychedelic, experimental stílusban játszanak, melyek nagyon közel állnak a szívemhez. Átmenet az elektronikus és az indusztriális zajok között néhol egy kis torzított gitárral, szintikkel, dobgéppel megfűszerezve.Myspace-es oldalukon meghallgatható pár dal, amik közül a Laughing Mosaics tetszik a leginkább. Jelen pillanatban a Bendicion nevű új album keretein belül plusz három mackóval bővült a zenészek száma.Northgate - Laughing Mosaics

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Gondolom, azért a mispressért manapság meg vagyonokat vizetnek :D

Bear Cub írta...

Gyanítom, hogy így van :).

Unknown írta...

na, utánanéztem... a mispressről annyit érdemes tudni, hogy zöld bakelit, és nem lehet kapni sehol.
a fekete bakelit már a javított, ebből 3 is van eladó. igen érdekes árakon mozog, 65; 79; és 129 euró. A 79 eurós bontatlan.
És mint megtudtam, a 108 mp-ből összesen 60-at tudtak kicserélni.