2009. február 15., vasárnap

"Melegházasság"

Hogyan szokták mondani? „Üdvözöltem” az index tegnapi hírét, miszerint „új törvényjavaslatot terjesztenek a parlament elé a bejegyzett élettársi kapcsolatról”. Ezek szerint már csak reménykedni kell, hogy innentől fogva minden „rendben” fog menni és nemsokára saját formában, de megszülethet itthon is az, ami máshol már működik. Bár mindig azért nyígok, hogy az itthoni viszonyokhoz kell igazítani a meleg kérdést, most mégis enyhe félelemmel vegyes öröm hangulata ült rám. Mert jó-jó és szuper, hogy onnantól fogva (végre) hivatalosan is összeköthetjük majd az életünket ebben a formában életünk párjával, de a magyar közhangulatból kiindulva a javaslatban biztosított lehetőségek megkurtítása miatt, a bejegyzett élettársi kapcsolat intézménye nem redukálódik le a radikálisok körében egyszerűen csak egy „buzilistává”? Mivel ugye az AB javaslatához igazodva a külön nemű párok nem vehetnék igénybe ezt a lehetőséget…

Gondolom a fenti kérdés csak a saját félelmeimből fakad, hiszen még azt sem igazán merném megtenni, hogy kézen fogva sétáljak a (nem létező) párommal az utcán tartva attól, hogy melyik sarkon fognak megverni. Igaz, a hitelesített kapcsolat nem ennyire „látványos”, de azért elgondolkodtató, hogy vajon kellene-e attól tartani, hogy például a radikálisok név alapján kinyomozzák a lakcímet? Vagy ez akkor is megtörténhetne, ha hetero párok is élhetnének a lehetőséggel? Ezek szerint itthon egy olyan helyzetben válik valósággá ez a melegek szívének igen kedves döntés, ahol nem lehet maradéktalanul örülni, ha az ember fél az atrocitásoktól? Vagy az igazán szerelmes emberek szarnak a külvilágra?

Szóval nem tudom…az egyik szemem nevet, a másik pedig sír.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Alaptalan a félelmed. Nem azzal van a baj a 'radikálisok' (egyáltalán ki a radikális?) között sem, hogy egy macit (vagy akármit) vezetsz magad mellett kézenfogva, hanem ezzel a csúnya (és tényleg csúnya) felvonulással, ami a 'hozzá nem értő' emberekben összemossa travit a buzival. Tehát ha te azt mondod, hogy meleg vagy, nem arra fognak gondolni, hogy a maciddal majd jól egybekelsz és boldogan éltek, míg meg nem haltok, hanem arra, hogy munkaidő után előkapod a körömlakkot, a harisnyát, a parókát, és irány a buzibár. Vagy a körút. Mert sajnos ez az általános vélemény.

Akik meg tényleg szimplán "buzigyűlöletből" ontanák a véred, az csak pár jelentéktelen zsebnáci, akiknek a 'buzievagy' egyenlő a 'vanegycigid'-del...

Szal no para

És ki változtasson ezen az állásponton, ha nem mi?

Bear Cub írta...

Tehát, ameddig ez az általános vélemény, addig lehet tartani az atrocitásoktól. Amit pedig nem az fog megváltoztatni, hogy nemsokára "egybekelhetnek" a melegek, hiszen ez is erre a véleményre fog rárakódni.

De talán ez is változni fog idővel...

Unknown írta...

nem, erre az a megoldás, hogy akivel már úgymond egy találkozásnál több óta jóban vagy, azzal igyekszel megdumálni a melegség cuccát.

én is ezt csinálom, mégse jött nekem senki sose, még nagyon szélsőjobbos kocsmákban se...

Bear Cub írta...

Ez is egy megoldás...