2009. február 5., csütörtök

"Legromantikusabb album ever"

„Adott egy férfi, akinek szép hangja van és még énekelni is tud vele. Adott egy Macintosh számítógép, amivel otthon elkészíti az egyik legromantikusabb meleg albumot, amit valaha hallottunk. Mindez az újonnan felszínre került, nyíltan meleg Matt Alber-nek köszönhető.”
Így hirdetik az úriembert természetesen Valentin nap közeledtével (bár az album már tavaly novemberben megjelent). Nagy szerencsében részesültem, mert a saját weboldalán az összes dal teljes terjedelemben meghallgatható a Hide Nothing című első önálló albumáról; megtettem, tegye meg más is, mert megéri!
Valóban romantikus, valóban szép hangja van és valóban jó dalokat írt. Azt nem tudom eldönteni, hogy valóban a legromantikusabb-e, de mindenesetre egy kellemes, álmodozós, leendő macira gondolós órát belecsempészett az életembe.
Vannak olyan pillanatok, amiket sokan túl cikinek tarthatnak, de nem jellemző. Ügyesen egyensúlyozik a nyáltenger és a komolyan elszállós, reménykedő hangulat között. Modern, finoman elektronikus, néha gitározós, csendes, igényesen elkészített, gyertyafényes, összebújós.

Nem csak melegekről melegeknek!

Kiemelendő a The Slow Club, a Field Trip Buddy, az End of the World és a Song of Stars.

Matt Alber - End of the World (azt mondanom sem kell, hogy kár azért a szakállért :D)


Matt Alber - Monarch


Matt Alber - The Slow Club

Nincsenek megjegyzések: