2009. február 1., vasárnap

Chuecatown - Hullajó lakások

Tegnap este ismét sikerült megnéznem a címben szereplő spanyol melegmacis vígjátékot és még mindig sikerült jókat röhögni rajta. Nem volt kényszer a kis hetero barátaimon, mégis ezt választották a repertoárból.

Vannak olyan filmek, ami elé bármikor képes vagyok leülni, és bár nem egy zseniális vígjáték, mégis annyira kedves a maga mackóival, olykor morbid humorával, hogy nagyon! Lehet, hogy nem rajonganék érte, ha nem egy macipárról szólna és nem volna Spanyol, de az, úgyhogy ez egy fölösleges gondolatmenet.

Ez egy olyan film, ami kis toleranciával is kellemes másfél órát szerezhet. Aki pedig meleg, ráadásul macikedvelő, annak viszont kifejezetten kötelező. Már csak azért is, mert kaphatunk egy bizonyos képet arról, hogy máshol így (vagy hasonlóan) működnek a dolgok, máshol az emberek nyitottak, máshol a macikultúra előrébb jár. Ideje lenne nálunk is határozottabb léptekkel előrenyomulni.

Sajnos mostanában nem adják a kertévék, de a remény megvan, mert egy ideig rendszeresen szerepelt például az HBO Comedy műsorán.

Külön kiemelném a két főszereplőt, a Rey-t alakító Carlos Fuentes-t, illetve a Leo-t alakító Pepón Nieto-t akik úgy alakították teljes hitelességgel a meleg szerepet, hogy le a kalappal. Mivel a guglin egyáltalán nem volt arra vonatkozó információ (csak kétértelmű fotók), hogy szintén zenészek-e, ezért arra kell következtetnem, hogy sajnos nem. Főleg Carlos Fuentes-t sajnálom, aki annyira, de annyira gyönyörű, hogy szavak nincsenek rá…

Carlos Fuentes (Rey)
Namost ő tipikusan az a férfi, aki szakáll nélkül is megállja a helyét (de azért jobb szőrösen :D)!
Pepón Nieto (Leo)
Trailer


Nincsenek megjegyzések: